Veel gestelde vragen


Wat is cash back korting?

De meeste webwinkels belonen websites voor elke aankoop die zij aanbrengen bij een webwinkel. Hiervoor ontvang een website een commissie. Cashbacksites betalen een deel van deze commissie terug aan haar leden en dat betekent voordeel voor u!

Hoe werkt dat, shoppen met korting?

Om cash back korting te krijgen dient u zich te registeren bij een cashbacksite. Op www.cashbacksvergelijken.nl kunt u eenvoudig de beste kiezen, diegene die de hoogste korting geeft i.c.m. de beste voorwaarden (zoals bijvoorbeeld een lage uitbetalingsgrens). Vervolgens klikt u een speciale link op een van deze cashbacksites om naar de webwinkel te gaan en doet daar gewoon uw aankoop. Door het klikken op deze speciale link wordt de aankoop geregistreerd en ontvangt u achteraf uw korting (cashback, terugbetaling) via de cashbacksite.

Stel u boekt een reis van â`¬ 1000 bij een reisorganisatie. Hierop ontvangt u 4% cashbackkorting, wat u dus â`¬ 40,- oplevert. Dit tegoed wordt bijgeschreven op uw account bij de cashbacksite en kunt u daarna uit laten betalen naar bijvoorbeeld uw bankrekening.

Cashback kortingen zijn er voor vele verschillende producten. Reizen, verzekeringen, spaarrekeningen, tijdschriften, DVD's, hotelovernachtingen, elektronica, speelgoed en kleding zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. Bij bijna iedere webwinkel is een cashback te krijgen.

Zie ik mijn korting meteen als ik afreken bij de webwinkel?

Cashbacksites ontvangen achteraf een commissie en daarom ziet u uw korting niet direct bij het afrekenen van het bestelde product op de website van de webwinkel. Deze korting verschijnt vaak binnen 48 uur in uw persoonlijke account op de desbetreffende cashbacksite.

Hoe ontvang ik de korting op mijn bankrekening?

De korting wordt bijgeschreven op uw persoonlijke account op de cashbacksite waar u via gewinkeld heeft. Als dit bedrag boven de uitbetalingsgrens is van bijvoorbeeld â`¬ 10,- of â`¬ 25,- kunt u dit uit laten betalen op uw bankrekening.

Hoe lang duurt het voordat ik de korting ontvang?

Nadat u uw aankoop gedaan heeft is de cash back korting meestal binnen 48 uur zichtbaar in uw account op de cashbacksite. Zo niet, neem dan contact op met de desbetreffende cashbacksite. Als de korting wel zichtbaar is zal deze nog enkele weken op 'gereserveerd' staan. U heeft immers nog de mogelijkheid om uw bestelling te annuleren / terug te sturen. Pas als deze periode voorbij is is de cash back korting definitief en kunt u deze uit laten betalen, mits uw gespaarde bedrag hoger is dan de uitbetalingsgrens.

Krijg ik cash back korting als ik producten retourneer?

Nee. Indien u een bestelling annuleert of terug stuurt, dan wordt de cash back korting eveneens verrekend.

Krijg ik op al mijn aankopen geld terug?

In principe wel, maar er zijn uitzonderingen. Controleer altijd de voorwaarden op de cashbacksite. Soms krijgt u verschillende kortingen per soort product. Op bijvoorbeeld Nederlandse boeken, waarvoor de vaste boekenprijs geldt, kan geen cash back korting verkregen worden

Kan cashbackkorting gebruikt worden in combinatie met kortingscodes?

Het is aan te raden om uitsluitend kortingscodes te gebruiken die op cashbacksites vermeld zijn. Bij het gebruik van andere kortingscodes kan het zijn dat de eventuele cash back korting vervalt.

Over welk bedrag krijg ik cashback korting?

U ontvangt cashbackkorting over het aankoopbedrag exclusief BTW en verzendkosten.

Is lidmaatschap van cashbacksites gratis?

Ja. Sommige cashbacksites houden echter een jaarlijks bedrag in van uw gespaarde bedrag. Let hier goed op bij het kiezen van een cashbacksite.

Wat doet cashbasksvergelijken.nl?

Cashbacksvergelijken.nl is zelf geen cashbacksite. Deze website is opgezet met het doel de vele verschillende cashbacksites te vergelijken om zodoende snel de hoogste cashback korting te vinden. De vergoeding die cashbacksites aan u betalen blijkt soms nogal te verschillen.

Ik heb een andere vraag

Neem contact met ons op. Geef duidelijk aan wat uw vraag of probleem is en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Meer informatie